40 LİRANIN ALTINDAYSA O ŞEY SUCUK DEĞİLDİR.
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan sucuğu 40 liranın altında satmanın mümkün olmadığını belirten Şahin Sucukları'nın CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Fazlıoğu, sucuğun yüzde 85-90 et, yüzde 10-15'de baharat ve sarımsaktan yapıldığını belirtti. Kendilerinin kemiksiz eti 21.5 liraya aldıklarını belirten Fazlıoğlu, “Bunun üzerine eklediğimiz baharatlar çok ciddi paradır. Sucuğun kuruması ve fermante olma evresinde yüzde 20 oranında da su kaybeder. Maliyet 24-25 liraya yükselir. İşçilik ücreti ve diğer maliyetler eklendiğinde rakam 30 liranın üzerine çıkar. Gerçek sucukta şu anda rafta 40 liranın üzerinde satılan sucuklardır. Sucuğu 30 liraya alıyorsanız bilin ki o şirket çok büyük para kazanıyordur. Çünkü etin ve baharatın kalitesi olması gerektiği gibi değildir” dedi.
Şahin Sucuklarına Kuveyt, Arap, Avrupa ve Amerika merkezli fonlardan ciddi teklifler geldiğini belirten Salih Fazlıoğlu, gelen tekliflerin kendilerini gururlandırdığını söyledi. “Ama biz ticaret adamıyız ve Kayseriliyiz işin kötü tarafı. Biraz gücümüz yerindeyse iyi şeyler yapmayı istiyoruz. Ucuza da gitmek istemiyoruz” diyen Fazlıoğlu, bu yıl sonunda ciddi bir teklif gelirse şirketi yüzde 20'ye kadar bir ortak almanın söz konusu olabileceğini söyledi.
2016'DA HALKA AÇILABİLİR
Fazlıoğlu, “2016'da Şahin Sucukları'nın halka arz olmasının planlandıgını, yabancı bir fonla ortak olunması halinde sürenin uzayabileceğini” belirtti.
Gazete Haberleri
Şahin Sucukları Dış Ticaret Operasyonu Danışmanlığı’na, uzun yıllar Erbosan A.Ş. İhracat ve Dış Ticaret Müdürlüğü görevini yürütmüş olan Mustafa Baştu getirildi.
Gerçek sucukta şu anda rafta 40 liranın üzerinde satılan sucuklardır. Sucuğu 30 liraya alıyorsanız bilin ki o şirket çok büyük para kazanıyordur. Çünkü etin ve baharatın kalitesi olması gerektiği gibi değildir” dedi.
Körfez'den bir fon,Şahin markalı sucuk ve pastırma üreten Melek Et'le masaya oturdu
Uçağımız, ticari zekasına tüm dünyanın şapka çıkardığı kente inişe geçerken, beni nasıl bir manzaranın beklediğini düşünürken, ekmek arası, mangalı, tavası geliyor gözümün önüne. Gözümü kapatıyorum, bu kez o mis gibi kokusunu hissediyorum. İnanılmaz bir duygu... Ee, ne de olsa pastırma, sucuk cennetine ayak basıyorum
Şeker hastası olmasaydım, Türkiye’de hangi ürünlerin “diyabetik” imalatı da var konusuna kafa yorar mıydım?
2011 yılında depremin ardından konteyner kentlerde yaşamaya başlayan Vanlı çocuklar önümüzdeki 8 Mayıs’ta İstanbul’a gelecek. Geçen yıl başlattığı “Van Benim, Ben Van’ım” projesi kapsamında gerçekleştirilen konserlerden elde edilen gelirlerle iki aileyi ev sahibi yapan sanatçı Rojin sayesinde olacak bu.
Şahin sucukları büyümesini sürdürüyor. Şirket yıl sonunda net satışlarda yüzde 27 büyümeyi hedefliyor.